Sunați-ne: 0737 412 840
service

Bioremediere, tratarea și ecologizarea siturilor contaminate cu produse petroliere, chimice, gudroane acide etc.

Bioremedierea

Soluția multor probleme de contaminare poate fi gasita în procese naturale (biologice), aceasta se numește Bioremediere. Bioremedierea presupune intensificarea / controlul proceselor biologice pentru a reduce contaminanții preocupați la nivelurile țintă. Bioremedierea este utilizată pe scară largă pentru remedierea contaminanților organici (de exemplu, combustibil și uleiuri combustibile), în general, bioremedierea este o opțiune semnificativ mai economică pentru eliminarea dreaptă, însă poate dura orice de la 1 lună la câteva luni. Caracterul adecvat al acestuia se bazează pe contaminanți, condițiile locului și nivelurile țintă. Dacă doriți să aflați dacă bioremedierea este o opțiune pentru site-ul dvs., atunci ar trebui să ne telefonăm sau să ne trimiteți un e-mail, suntem întotdeauna încântați să discutăm un site cu dvs.

Bioremedierea este un proces de degradare biologică pentru tratarea solurilor contaminate, a apelor subterane și / sau a sedimentelor, bazându-se pe microorganisme, inclusiv bacterii și / sau ciuperci, pentru a utiliza contaminantul (contaminanții) ca sursă de hrană cu degradarea rezultantă a contaminantului. Bioremedierea este una dintre cele mai economice tehnici de remediere disponibile în prezent pentru tratarea majorității contaminanților pe bază de combustibil organic, cum ar fi tarsurile și lichiorurile de cărbune, petrolul și alte hidrocarburi cancerigene, cum ar fi benzenul și naftalenul și unii anorganici. Bioremedierea hidrocarburilor și bioremedierea solului sunt cele mai frecvente servicii pe care le oferim de acest tip. Bioremediere in situ Bioremedierea in situ provoacă o perturbare minimă și evită necesitatea înlocuirii materialelor contaminate, cu toate acestea, limitările bioremedierii in situ sunt că doar anumite tipuri de soluri pot fi bioremediaționate in situ, iar degradarea completă este adesea dificil de realizat. Bioremedierea este, desigur, întreprinsă numai dacă este posibil să se reducă contaminanții la niveluri sub orientări. Bioremediere ex situ Bioremediația ex-situ poate implica bio-grămezi / ferestre, unde solurile sunt manipulate în structuri pentru a îmbunătăți temperatura și aerarea între alte variabile și utilizarea bioreactorilor pentru a prelucra materialul într-un mediu puternic controlat.

Biostimularea

Atenuarea naturală a anumitor contaminanți are loc în soluri, biostimularea este o metodă de creștere a ratei proceselor de degradare naturală. Tehnicile pentru aceasta implică identificarea factorilor limitanți în procesele naturale, de exemplu, disponibilitatea de oxigen pentru bacterii, care este adesea limitată în soluri la adâncime, și echilibrarea acelui factor pentru a crește rata de degradare. Bioaugmentation Bioaugmentarea este procesul prin care bacteriile degradante specifice sunt introduse pe mediile contaminate pentru a promova / îmbunătăți degradarea. Acest proces nu este atât de simplu pe cât sună, deoarece bacteriile sunt, în general, adecvate anumitor tipuri de soluri și pH-uri, etc., prin urmare introducerea într-un mediu nou implică identificarea bacteriilor potrivite pentru noul mediu și gestionarea materialelor contaminate odată ce s-a efectuat biodispoziția.

Bioremedierea poate fi efectuată in situ (adică cu solurile / apele subterane din pământ) sau ex-situ (adică solurile excavate sau apa pompată de la sol.